Thermoskin FXT Yölasta

TEHOKAS APUVÄLINE PLANTAARIFASKIITIN HOITOON

Thermoskin plantaarifaskiitti-yötuki toimii venyttäen jalkapohjan kudoskalvoa puolijäykällä nauhalla, joka vetää varpaita kevyesti ylöspäin ja jalkaterää lievään dorsifleksioon. Lämpötuen ja venytyksen yhdistelmä vähentää tulehdusreaktiota ja saattaa nopeuttaa plantaarifaskiitin paranemista. Thermoskin plantaarifaskiitti-yölasta on useiden suomalaisten fysioterapeuttien ja alan ammattilaisten suosittelema!

Plantaarifaskiitti eli jalkapohjan kantakalvon kiinnitysalueen tulehdus on yleisin kantapään kiputila. Se on tavaomaista yleisempi ammateissa, joissa joudutaan seisomaan ja kävelemään paljon. Myös ylipaino altistaa plantaarifaskiitille. Kantaluupiikin hoidossa parhaiten auttavat erilaiset venytys- ja yölastahoidot. Myös erilaiset tukiteippaukset sekä pohjalliset saattavat olla hyödyksi varsinkin oireen hoidossa.

Yövenytyslastan käyttö tulee aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ventyshoitoa jatketaan ainakin neljä viikkoa. Yölasta pitää plantaarifaskian yön ajan venytettynä ja estää kalvojänteen kiristymisen; näin ehkäistään seuraavana päivänä pinkeän kontraktoituneen luukalvon ja lihaksen kiinnityskohdan rasitus ja venytys. Näin aamukipu saattaa helpottaa sekä viikkojen aikana plantaarifaskiitti helpottaa.

FXT yölastan käyttöohje (PDF)

Plantaarifaskiitin oireiden hoidossa voidaan käyttää myös uutta FXT-kompressiosukkaa. Sukan kudokset tukevat jalan rakenteita ja vähentävät rasitusta kudoskalvon kiinnityspisteessä. Sukat ovat tarkoittu päivittäiseen käyttöön. Sukat poistavat kosteutta ja neulos on miellyttävän pehmeä.
 

 

Thermoskin FXT Yölasta

Saatavana askelterapia.fi -verkkokaupastamme

Verkkokauppaan

 

Meiltä kysyttyä

Mistä plantaarifaskiitti johtuu?
Plantaarifaskiitti eli jalkapohjan kudoskalvon kantapään sisäsyrjän kiinnityspisteen tulehduskipu johtuu usein alueen liikarasituksesta. Jalkaterän rakenteen muutokset, ylipaino, nilkan virheasennot, seisomatyö tai jopa huonot kengät voivat aiheuttaa oireen. Oireet voivat ilmaantua äkillisestikin esimerkiksi pitkän marjastusviikonlopun aikana tai vaihdettaessa työkenkiä sesongin mukaan.
Miten kantapiikkiä voi hoitaa?
Parhaat ohjeet plantaarifaskiitin hoitoon saat lääkäriltäsi tai fysioterapeutiltasi. Usein hoito sisältää erilaisia harjoitteita, yövenetyslastahoidon, teippausta sekä mahdollisesti työergonomian tarkistamisen tai yksilölliset pohjalliset. Hoito vaatii usein jopa muutaman kuukauden sitoutumisen mutta se usein kannattaa. Erilaiset harjoitteet tähtäävät myös ennaltaehkäisyyn, jottei kantapiikki uusiutuisi.
Voinko jatkaa liikuntaharrastusta kantaluupiikin aikana?
Lepoa toki suositellaan ainakin raskaimman harjoittelun osalta. Vedessä tapahtuva harjoitus on usein sopivaa kuormitukseltaan. Fysioterapeutti osaa arvoida tilanteen ja laatia henkilökohtaisen suunnitelman kuntoutuksen tueksi. Teippauksesta tai erityisistä kompressiosukista voi olla hyötyä harjoittelun aikana.
Kysy meiltä lisää