Naisen intiimiterveys

Naisena oleminen on ihanaa. Joskus intiimialueen vaivat tekevät olon epämukavaksi. Tässä osiossa on tarpeellista tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä, kuinka voit vähentää epämukavuustekijöitä ja kokea voivasi hyvin vaihtelevissa elämäntilanteissa.

 

Miksi vaihdevuodet aiheuttavat virtsatieinfektioita

Vaihdevuosien oireet voivat ilmetä hikoilupuuskina ja mielialan vaihdoksina ja myös limakalvojen kuivuutena. Lue lisää, kuinka voit ehkäistä vaihdevuosiin liittyviä virtsatieinfektioita.

Emätintulehdus johtuu luonnollisen mikrobiston epätasapainosta

Emätintulehdus tarkoittaa intiimialueen mikrobiston muutosta, jossa hiivojen tai epäsuotuisien bakteerien kasvu on lisääntynyt. Lue tutkimustuloksia emätintulehduksen ennaltaehkäisystä.

Pissattaa ja kirvelee - Taasko virtsatietulehdus?

Virtsatietulehdukset ovat hengitystieinfektioiden jälkeen toiseksi yleisimpiä infektioita. Antibioottihoidon lisäksi tai vaihtoehdoksi apua löytyy luonnon yhdisteistä.

Raudantarve raskauden aikana

Raskauden aikana rautaa tarvitaan sekä äidin että sikiön tarpeisiin.

Intiimialueelle omat hygieniatuotteet

Terveellä intiimialueella vallitsee luonnostaan hapan ympäristö. Happamuus on peräisin intiimialueen maitohappobakteereista.

Liity Hyvävointi-ryhmään


Hyvävointi-ryhmä palvelee aktiivisia ihmisiä, joille on tärkeää voida hyvin kaikissa elämäntilanteissa. Liittymällä jäseneksi Hyvävointi-ryhmäämme saat aina tiedon uusista päivityksistä sähköpostiisi, voit päästä osallistumaan kuluttajatutkimuksiin ja jättää palautetta sivustostamme. Tule voimaan hyvin kanssamme!

Liity Hyvävointi-ryhmään

Meiltä kysyttyä

Miksi intiimialuetta ei kannata pestä saippualla?
Saippualla on korkea pH-arvo eli se on emäksistä. Terveellä intiimialueella on kuitenkin happamat olosuhteet, mikä suojaa intiimialuetta tulehduksilta. Intiimialueen pesuaineen tulee tämän vuoksi vastata intiimialueen omaa happamuutta (pH 3,8-4,5).
Mitkä muut intiimialueen kanssa kosketuksissa olevat tekijät nostavat pH:ta?
Siemenneste ja veri ovat saippuan lisäksi emäksisiä ja saattavat ärsyttää intiimialuetta.
Miten erottaa hiivatulehduksen ja bakteerivaginoosin?
Emätinvuoto on hiivatulehduksessa kokkareista ja hajutonta. Bakteerivaginoosissa vuoto on harmahtavaa ja haisee tympeälle. Hiivatulehduksen aiheuttaa hiiva ja bakteerivaginoosin anaerobibakteerit.
Miten intiimialueen hiivojen ja bakteerien kasvua voi ennaltaehkäistä?
Intiimialueen tasapainoa voi edesauttaa kotikonstein; intiimipesuaine jossa oikea pH, intiimialueen maitohappobakteerien nauttiminen, kosteuttavien tuotteiden käyttö intiimialueella, karpaloa sisältävät intiimialueen hoitovalmisteet.
Mitkä tekijät aiheuttavat intiimialueen bakteeriston muutoksia?
Naisen hormonaaliset muutokset muuttavat myös intiimialueen mikrobistoa ja kosteusolosuhteita. Raskaus, imetys ja vaihdevuodet tuovat näitä muutoksia. Monilla naisilla on kuukautisia ennen tai kuukautisten jälkeen epämääräisiä intiimioireita.
Estääkö karpalomehu virtsatietulehduksia?

Karpalomehu on sellaisenaan terveellistä, mutta sen säännöllinen käyttö on usein haastavaa happaman maun vuoksi, koska mehu tulisi juoda sokeroimattomana. Karpalouutekapseleissa vaikuttavien aineiden määrä on vakioitu ja niiden avulla saadaan täsmällisempiä hoitovaikutuksia.
Kysy meiltä lisää