Parempi vatsa

Yhä useampi suomalainen painii erilaisten vatsavaivojen kanssa. Onneksi vain harvan vatsassa muhii vakava sairaus ja helpotusta vatsaongelmiin on mahdollista saada elämätavoilla ja muutamalla oireenmukaisella hoitotuotteella.

 

Vatsan kunto on iso tekijä hyvinvoinnissa

Turvotus, kipu ja ilmavaivat kertovat toiminnallisista vatsavaivoista. Hoitamalla vatsan kuntoon, nostat samalla hyvinvointiasi, lue vinkit Hyvävointi.fi!

Moni säännöllisesti käytettävä lääkitys johtaa ummetukseen

Moni lääke voi johtaa sivuvaikutuksena vatsan toiminnan hidastumiseen ja edelleen ummetukseen. Meidän lääkkeemme ummetukseen on yksinkertainen. Tutustu!

Piparminttu rauhoittaa ärtynyttä suolta

Ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS on yleinen vaiva. IBSn leimallisia piirteitä on tukala olo vatsassa. Lue lisää IBS:stä ja vinkkejä oireiden helpottamiseen!

Liity Hyvävointi-ryhmään


Hyvävointi-ryhmä palvelee aktiivisia ihmisiä, joille on tärkeää voida hyvin kaikissa elämäntilanteissa. Liittymällä jäseneksi Hyvävointi-ryhmäämme saat aina tiedon uusista päivityksistä sähköpostiisi, voit päästä osallistumaan kuluttajatutkimuksiin ja jättää palautetta sivustostamme. Tule voimaan hyvin kanssamme!

Liity Hyvävointi-ryhmään

Meiltä kysyttyä

Mistä röyhtäily kertoo?
Syödessä ja juodessa ihminen nielee aina jonkin verran ilmaa. Kun ilmaa kertyy tarpeeksi ja paine vatsassa kasvaa riittävästi, purkautuu kaasu suun ja nenän kautta aiheuttaen röyhtäyksen. Ylensyäminen ja hiilihapollisetn juomien nauttiminen lisää röyhtäilyä. Myös sairaudet, kuten palleatyrä, voivat aiheuttaa tahatonta röyhtäilyä.
Miksi vatsa kurisee?
Vatsan kurina johtuu suolistossa runsaasti olevan ilman ja nesteen liikkeistä. Myös nälän tunne ja tyhjä vatsa voi aiheuttaa kurinaa. Useimmiten kurina loppuukin, kun syö jotakin. Kurina voi olla kiusallista, mutta harvoin sitä kuulee kukaan muu kuin sinä itse.
Kuinka usein vatsan tulee toimia?
Normaali suoliston tyhjenemistiheys on 1-3 kertaa päivässä. Jos vessassa joutuu käymään useammin, vatsan toiminta saattaa olla häiriintynyt. Jos suoli toimii harvemmin ja se tuntuu haittaavan, on kyse ummetuksesta.
Mikä on ummetus?
Ummetuksesta puhutaan, kun suolentoiminta on hidastunut. Ummetuksen selviä merkkejä ovat ulostamisen vaikeutuminen ja ulostuskertojen väheneminen alle kolmeen kertaan viikossa. Monilla ummetukseen liittyy turvotusta ja kipua tai tunne, ettei suoli tyhjene kunnolla.
Kysy meiltä lisää