Lievittää kroonista ja toistuvaa ripulia ja vatsakipua

Gelsectan vähentää ripulia ja vatsakipua suojaamalla suolen limakalvoa ja vähentämällä suolen läpäisevyyttä. Sen lisäksi Gelsectan lisää bifidobakteerien määrää suolistossa.

Ärtyvän suolen oireyhtymässä (IBS) ripuli on yleinen oire. Se voi olla potilaan pääasiallinen oire (ripulipainotteinen IBS) tai ripulia voi esiintyä vaihdellen ummetuksen kanssa (sekamuotoinen IBS). Viimeaikaisissa tutkimuksissa on voitu havaita, että ärtyvän suolen oireyhtymään liittyvän ripulin taustalla on usein suolen lisääntynyt läpäisevyys.

 

Suolen lisääntynyt läpäisevyys, ns. vuotava suoli, tarkoittaa suolen sisällön kulkeutumista suoliontelosta limakalvon epiteeliesteen läpi alempiin kudoksiin. Epiteelieste muodostuu solukerroksesta, jossa solut kiinnittyvät toisiinsa tiiviillä liitoksilla. Esimerkiksi bakteereiden, lääkeaineiden tai joidenkin ruoka-aineiden aiheuttaman kuormituksen takia epiteeliesteen tiiviit liitokset voivat heiketä ja päästää ei-toivottuja partikkeleja lävitse.

Suolen lisääntynyt läpäisevyys saa aikaan mm. immuunipuolustuksen aktivoitumista, tulehdusreaktioita ja viime kädessä oireita, kuten vatsakipua ja ripulia. Myös suoliston mikrobiston koostumus voi muuttua huonompaan suuntaan (dysbioosi), mikä osaltaan voi lisätä läpäisevyyttä.

Lisääntyneen läpäisevyyden aiheuttama noidankehä on mahdollista katkaista suojaamalla suolen limakalvoa mekaanisesti Gelsectan-valmisteen avulla. Gelsectan-kapseleiden sisältämä ksyloglukaani ja kasviproteiinit muodostavat limakalvoa ja sen musiinikerrosta muistuttavan esteen, eikä suolen sisältö pääse vuotamaan kudoksiin. Näin limakalvon epiteeli ja sen tiiviit liitokset saavat mahdollisuuden uusiutua, jolloin ne kestävät suolen sisällön aiheuttamaa kuormitusta paremmin.

Lue lisää ksyloglukaanista

 

Gelsectan 60 kapselia

  • Ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS), suolistoyliherkkyyden tai lääkehoidon aiheuttamiin oireisiin, kuten ripuli, vatsakipu ja vatsan alueen jännittyneisyys, turvotus ja ilmavaivat
  • Palauttaa suoliston normaalin toiminnan
  • Apteekista ilman reseptiä

Koulutusvideo (Klikkaa nuolta)

  • Annostelu: Ota oireiden vakavuuden mukaan 1-2 kapselia veden kanssa kahdesti vuorokaudessa (aamulla ennen aamiaista ja illalla ennen illallista)
  • Hoidon kesto: Gelsectan-kapseleita otetaan 2-4 viikon ajan. Hoitoa voidaan tarvittaessa käyttää ylläpitohoitona
  • Käyttö: Suoliston normaalin toiminnan palauttamiseen yli 18-vuotiaille.
  • Pakkauskoko: 60 kapselia
  • Haittavaikutukset: Ei tunnettuja haittavaikutuksia
  • Aktiiviset ainesosat: ksyloglukaani, kasviproteiinit ja ksylo-oligosakkaridit
  • Säilytys: Huoneenlämmössä pakkauksen päivämäärään saakka

 
Lue pakkausseloste ennen käyttöä.
Keskustele lääkärisi kanssa jos oireesi jatkuvat.
Gluteeniton, maidoton, hiivaton, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
CE-merkitty terveydenhuollon laite.

Meiltä kysyttyä

Onko Gelsectanilla yhteisvaikutuksia?
Ei, Gelsectanilla ei ole tunnettuja yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Gelsectan-valmisteen vaikutustapa on mekaaninen ja se poistuu elimistöstä.
Onko Gelsectanilla haittavaikutuksia?
Ei, Gelsectanilla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia
Kenelle Gelsectan ei sovi?
Alle 18-vuotiaille ja henkilöille jotka ovat herkistyneet jollekin Gelsectanin sisältämälle aineelle (huom. ei sovi herneallergikoille)
Voiko Gelsectania käyttää raskauden tai imetyksen aikana?
Gelsectania ei suositella raskauden tai imetyksen aikana kuin terveydenhoidon henkilökunnan suosituksesta, vaikka sivuvaikutuksia ei tunnetakaan.
Mitä muuta tulisi huomioida?
Jos oireet ovat rajuja tai niiden aiheuttajasta on epäilyä, erityisesti iäkkäämpien potilaiden ollessa kyseessä, potilaan tulee ottaa yhteyttä terveydenhoitohenkilökuntaan diagnoosin varmistamiseksi.
Sisältääkö Gelsectan eläinperäisiä ainesosia?
Ei. Gelsectan sisältää ainoastaan kasviperäisiä ainesosia.
Saako kapselin avata?
Emme suosittele kapselin avaamista, jotta vaikuttavat aineet pääsevät oikeaan paikkaan suolessa, ohutsuolen alkuun
Estääkö Gelsectan lääkkeiden tai ravintoaineiden imeytymistä?
Gelsectan ei vaikuta lääkkeiden tai ravintoaineiden imeytymiseen.
Voiko Gelsectan-valmistetta käyttää FODMAP-ruokavalion aikana?
Kyllä. Gelsectan sisältää pienen määrän prebioottisia XOS-yhdisteitä, mikä ei aiheuta samassa määrin esim. ilmavaivoja kuin muut oligosakkaridit.
Voiko Gelsectania ja maitohappobakteereja käyttää samaan aikaan?
Kyllä. Gelsectan sopii käytettäväksi maitohappobakteereiden kanssa. Gelsectan-valmiste sisältää prebioottia eli ravintoa suoliston hyville bakteereille.
Tyttärelläni on voimakas IBS. Erityisesti herneet ärsyttävät hänen vatsaansa. Erikoista, että tämä IBS-valmiste sisältää hernettä, jota monet IBS-henkilöt eivät voi syödä. Onko tämä valmisteen sisältämä herneproteiini turvallinen?
Gelsectania voivat käyttää eritasoisista IBS-ripulioireista kärsivät henkilöt. Herneallergikoille Gelsectan ei sovi. Herneproteiini on valikoitunut Gelsectanin ainesosaksi sen yhdessä ksyloglukaanin ja viinirypäleensiemen uutteen kanssa muodostaman, suolen limakalvon tiiviitä liitoksia suojaavan ja vahvistavan vaikutuksen takia. Herneproteiini ei itsessään ärsytä suolta.
Kuinka paljon ennen aamiasta ja illallista Gelsectan tulee ottaa?
Gelsectan voidaan ottaa juuri ennen ruokailua.
Sisältääkö Gelsectan eläinperäisiä ainesosia?Kyllä. Maitoproteiinia ja kapselin gelatiini on peräisin naudasta (halal- ja kosher-sertifioitu).
Auttaako Gelsectan suolistohiivaan?
Gelsectan valmisteen on useissa eri yhteyksissä todettu toimivan ripulipainotteisen IBS:n hoidossa. Dataa ei kuitenkaan ole olemassa Gelsectanin vaikutuksesta suolistohiivaan. Suosittelemme keskustelemaan lääkärin kanssa suolistohiivan hoidosta.
Lisääkö Gelsectan ummetustaipumusta?
Ei. Gelsectan ei hidasta suolen toimintaa. Gelsectan suojaa suolen limakalvoa ja vähentää suolen ärtymistä.
Vatsani ei tavallisesti siedä herneitä. Voinko käyttää Gelsectania?
Gelsectan sisältää pienen määrän herneproteiinia, jonka tehtävä on lisätä tarttuvuutta ksyloglukaanin muodostamaan limakalvosuojaan. Gelsectan ei sovi herne-allergikoille, mutta muut voivat käyttää valmistetta turvallisin mielin. Gelsectan sopii FODMAP-ruokavaliota noudattaville.
Kysy meiltä lisää