Parempi vatsa

Yhä useampi suomalainen painii erilaisten vatsavaivojen kanssa. Onneksi vain harvan vatsassa muhii vakava vatsatauti tai sairaus. Turvotus, ripuli, vatsakipu ja ilmavaivat kertovat toiminnallisista vatsavaivoista. Vaikka vatsavaivat ovat noloja ja hävettävät useita, lääkärille voi kuitenkin kertoa huoletta, kun närästää, turvottaa, ummettaa tai kun kärsit ilmavaivoista. Toiminnalliset vatsavaivat ovat hyvin yleisiä ja onneksi vaarattomia mutta saattavat kyllä vaikeuttaa elämää.

Moniin toiminnallisiin vatsavaivoihin on mahdollista saada helpotusta pienillä muutoksilla elämäntavoissa ja muutamalla oireenmukaisella hoitotuotteella. Lue sivusta lisätietoa yleisimmistä toiminnallisista vatsavaivoista!

Huom! Vatsavaivojen kanssa on mentävä lääkäriin, kun

  • vatsavaivat jatkuvat tai pahenevat ruokavalio- ja elintapamuutoksista huolimatta.
  • vatsavaiva alkaa äkillisesti eikä helpota millään konstilla.
  • kivut ovat kovat ja vaiva alkaa haitata selkeästi elämää tai esimerkiksi unta.
  • ulostaessa tai oksentaessa tulee verta.
 

Suoliston mikrobisto

Suoliston mikrobiston monimuotoisen ja tärkeän roolin takia sen koostumusta yritetään muokata erilaisilla probiooteilla ja prebiooteilla.

Vatsan kunto on iso tekijä hyvinvoinnissa

Turvotus, ripuli, kipu ja ilmavaivat kertovat toiminnallisista vatsavaivoista. Hoitamalla vatsan kuntoon, nostat samalla hyvinvointiasi, lue vinkit Hyvävointi.fi!

Moni säännöllisesti käytettävä lääkitys johtaa ummetukseen

Moni lääke voi johtaa sivuvaikutuksena vatsan toiminnan hidastumiseen ja edelleen ummetukseen. Meidän lääkkeemme ummetukseen on yksinkertainen. Tutustu!

Piparminttu rauhoittaa ärtynyttä suolta

Ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS on yleinen vaiva. IBSn leimallisia piirteitä on tukala olo vatsassa. Piparminttuöljy on yllättävä, mutta tutkitusti toimiva ratkaisu IBS:n aiheutamaan turvotukseen!

Mitä on närästys?

Närästys on yleinen vaiva, jolle tunnusomainen oire on polte rintalastassa. Hyvinvointi.fi:stä löydät parhaat vinkit ja kattavat ohjeet närästyksen hoitoon!

Liity Hyvävointi-ryhmään


Hyvävointi-ryhmä palvelee aktiivisia ihmisiä, joille on tärkeää voida hyvin kaikissa elämäntilanteissa. Liittymällä jäseneksi Hyvävointi-ryhmäämme saat aina tiedon uusista päivityksistä sähköpostiisi, voit päästä osallistumaan kuluttajatutkimuksiin ja jättää palautetta sivustostamme. Tule voimaan hyvin kanssamme!

Liity Hyvävointi-ryhmään

Meiltä kysyttyä

Mistä röyhtäily kertoo?
Syödessä ja juodessa ihminen nielee aina jonkin verran ilmaa. Kun ilmaa kertyy tarpeeksi ja paine vatsassa kasvaa riittävästi, purkautuu kaasu suun ja nenän kautta aiheuttaen röyhtäyksen. Ylensyäminen ja hiilihapollisetn juomien nauttiminen lisää röyhtäilyä. Myös sairaudet, kuten palleatyrä, voivat aiheuttaa tahatonta röyhtäilyä.
Miksi vatsa kurisee?
Vatsan kurina johtuu suolistossa runsaasti olevan ilman ja nesteen liikkeistä. Myös nälän tunne ja tyhjä vatsa voi aiheuttaa kurinaa. Useimmiten kurina loppuukin, kun syö jotakin. Kurina voi olla kiusallista, mutta harvoin sitä kuulee kukaan muu kuin sinä itse.
Kuinka usein vatsan tulee toimia?
Normaali suoliston tyhjenemistiheys on 1-3 kertaa päivässä. Jos vessassa joutuu käymään useammin, vatsan toiminta saattaa olla häiriintynyt. Jos suoli toimii harvemmin ja se tuntuu haittaavan, on kyse ummetuksesta.
Mikä on ummetus?
Ummetuksesta puhutaan, kun suolentoiminta on hidastunut. Ummetuksen selviä merkkejä ovat ulostamisen vaikeutuminen ja ulostuskertojen väheneminen alle kolmeen kertaan viikossa. Monilla ummetukseen liittyy turvotusta ja kipua tai tunne, ettei suoli tyhjene kunnolla.
Kysy meiltä lisää