Plantaarifaskiittia voidaan hoitaa helposti

Plantaarifaskiitti tarkoittaa jalkapohjan kantakalvon tulehdusta ja on yleisin kantapään ja jalan kiputila. Plantaarifaskiitti tunnetaan myös nimillä kantapiikki tai kantaluupiikki.

Jalkaterä koostuu 26 luusta ja 33 nivelestä Tämä herkkä rakenne kantaa koko kehon painoa, ja sen toimintaa säätelevät lukuisat lihakset, jänteet ja hermot. Tämä rakenne muuttuu iän ja mahdollisen rasituksen myötä. Näin voi syntyä kantapään kiputila eli plantaarifaskiitti.

Mikä on plantaarifaskiitti?

Plantaarifaskiitin syntysyy liittyy usein jalkaterän rasitukseen. Plantaarifaskiitissa kipu tuntuu kantaluun etuosan alla sekä tätä kohtaa painaessa että kävellessä.Jalkaterän ongelmat ilmenevät yleensä kipuina, jotka tuntuvat etenkin kävellessä. Syy kipuihin on jalkaterän asennossa ja toiminnassa. Ylipaino ja ikääntyminen muuttavat jalan normaalia holvirakennetta. Huonot jalkineet voivat altistaa jalan virheasennolle, yksipuolinen rasitus taas voi kohdistaa kuormituksen epätasaisesti. Vähitellen rasitus voi johtaa pysyvämpiin muutoksiin, joista yleisimpiä on plantaarifaskiitti eli jalkapohjan jännekalvon kiputila.

Miten plantaarifaskiittia hoidetaan?

Plantaarifaskiitin hoidossa tehoavat parhaiten aktiiviset toimet ja jalkaterän venyttely, johon on saatavissa myös tarkoitusta varten suunniteltuja plantaarifaskiittiyövenytyslastoja. Hoito on pitkäaikainen ja kestää yleensä n. 4-6 viikkoa. Tuokin aika voidaan tarvittaessa turvallisesti ylittää. Pehmeän ja matalan yölastan avulla aamukipu helpottaa ja vaiva usein poistuu viikkojen kuluessa. Plantaarifaskiitin hoidossa parhaiten auttavatkin erilaiset venytys- ja yölastahoidot. Myös erilaiset tukiteippaukset sekä pohjalliset saattavat olla hyödyksi varsinkin oireen hoidossa sekä ennaltaehkäisyssä. Myös kenkien ja työergonomian mahdolliset ongelmat sekä esimerkiksi nilkkojen linjaukset tulee aina tarkastaa, jotta mahdollinen syy voidaan poistaa.

Plantaarifaskiitin hoito THERMOSKIN FXT-kompressiosukan avulla

THERMOSKIN FXT KOMPRESSIOSUKKA helpottaa plantaarifaskiitin aiheuttamaa kipua sekä muita kantapääkipuja ja jalkapöydän kipua. Sukan neulos korvaa jäykän tukiteipin tai kinesioteipin ja vähentää seistessä rasitusta kantapään alueella. Näin paine kipualueella vähenee ja kipu helpottuu. Jalkaterän alueella neulos tukee jalan kaarirakenteita ja saattaa helpottaa jalkaterän alueella haittaavia hermopinnekipuja. Päivittäisessä käytössä sukankäyttö helpottaa plantaarifaskiittiin liittyvää aamukipua nopeasti ja lääkkeettömästi. Käytetyt materiaalit tarjoavat tehokkaan kosteudenpoiston sekä tuoksuttomuuden. Varpaiden ja kantapääalueella oleva hopeakuitu on antibakteerinen sekä miellyttävän pehmeä.

 

Thermoskin FXT kompressiosukat

Kompressiosukat hoitamaan kantapääkipuja.

Tutustu FXT kompressiosukkaan

Thermoskin FXT yölasta

Tutustu FXT yölastaan