Allervex silmäsuihke

Allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi

Allervex silmäsuihke on helppokäyttöinen, voiteleva ja rauhoittava suihke allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi. Allervex silmäsuihke voidaan suihkauttaa suljetuille silmille. Allervex silmäsuihke lievittää silmien ärsytystä ja punoitusta, virkistää ja kostuttaa silmiä ja silmäluomia. Allervex silmäsuihke on helppokäyttöinen, eikä sillä ole tunnettuja haittavaikutuksia.

Noin kolmasosa maailman ihmisistä kärsii jostakin allergisesta sairaudesta ja 40-80 prosentilla heistä on silmäoireita. Kausiluonteinen allerginen sidekalvotulehdus johtuu IgE-välitteisistä allergeeneista, kuten puiden ja heinien siitepölystä, pölypunkeista tai eläinpölystä. Allergisessa reaktiossa syöttösoluista vapautuu lukuisia välittäjäaineita, kuten histamiinia ja tulehdusvälittäjäaineita. Välittäjäaineet ovat silmien kutinan pääasiallinen syy.

Allervex sisältää PER-LIP® liposomimikrokapseleita, joiden sisältämä perilla rauhoittaa allergiaoireita vähentämällä histamiinin ja tulehdusvälittäjäaineiden eritystä syöttösoluista. Allervexin liposomit puolestaan koostuvat pienistä rasva-aineista, fosfolipideistä, tarkemmalta nimeltään fosfatidyylikoliini, joita on myös silmän omassa kyynelnesteessä. Rasva-aineilla on tärkeä tehtävä osana kyyneltä: ne vakauttavat kyynelkalvon ja pitävät silmän kosteina. Vahva lipidikerros toimii myös mekaanisena esteenä ympäristön pölyille ja niiden pääsylle silmään.

 

Allervex silmäsuihke 10 ml

 • Allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi
 • Lievittää silmien ärsytystä, voitelee ja kostuttaa
 • Apteekista

Verkkokauppaan

 
 • Annostelu: Suihkauta suljetuille silmille 3-4 kertaa päivässä, 3-4 päivää peräkkäin. Yhtäjaksoisesti enintään 30 päivää.
 • Käyttö: Allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille.
 • Pakkauskoko: 10 ml (150 suihkausta)
 • Haittavaikutukset: Ei tunnettuja haittavaikutuksia.
 • Aktiiviset ainesosat: PER-LIP® liposomimikrokapselit, hyaluronihappo 0,3 %
 • Säilytys: 2-25 °C:een lämpötilassa. Avattu pakkaus säilyy 28 päivää.
 • Lue pakkausseloste ennen käyttöä
 • Keskustele lääkärisi kanssa jos oireesi jatkuvat.
 • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
 • CE-merkitty terveydenhuollon laite.

Tuoteseloste

Meiltä kysyttyä

Kuinka paljon Allervex silmäsuihketta annostellaan?

Suihkauta 1-2 suihketta suljetulle silmäluomelle 3-4 kertaa päivässä noin 10 cm:n etäisyydeltä silmästä. Suihkeen annostelua suositellaan jatkamaan 3-4 päivän ajan ja tarvittaessa pitempään.
Kuinka monta annosta/suihkausta pullosta saa?
Pullosta saa vähintään 150 suihkausta.
Kuinka pitkään Allervex-silmäsuihke on käyttökelpoista avaamisen jälkeen?
Allervex silmäsuihke säilyy 28 päivää avaamisen jälkeen käyttökelpoisena.
Miten suljetuille silmäluomille annosteltava suihke pääsee silmän sidekalvolle?
Allervex silmäsuihkeen vaikuttavat aineet pääsevät sidekalvolle luomenreunalta ja ne levittyvät silmän räpyttelyn aikana. Allervex vaikuttaa myös silmäluomella.
Entä jos Allervex silmäsuihketta suihkuttaa avoimeen silmään?
Tuotetta on syytä suihkuttaa vain suljetuille silmille. Avoimiin silmiin suihkuttaminen voi tuntua epämiellyttävältä. Tämä menee kuitenkin pian ohi, eikä ole millään tavalla haitallista.
Voinko tehdä Allervex suihkeesta vielä raikkaamman tuntuisen säilyttämällä tuotetta jääkaapissa?
Allervex silmäsuihketta ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, mutta osa käyttäjistä voi pitää tuotteesta viileämpänä. Tuote suositellaan säilytettäväksi 2 – 25°C lämpötilassa.
Onko Allervex silmäsuihke tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön?
Pumppumekanismin ansiosta Allervex silmäsuihke soveltuu tarvittaessa käytettäväksi useammalle henkilölle.
Sopiiko Allervex lapsille?
Allervex silmäsuihketta voi käyttää yli 6-vuotiaille lapsille. Vie lapsi lääkäriin diagnoosin varmistamiseksi ennen tuotteen käyttämistä.
Voiko Allervex-silmäsuihkeen kanssa käyttää muita silmävalmisteita tai -lääkkeitä?
Muita valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti, vaan annostelun välille tulee jättää vähintään 15 minuutin tauko. Annostele lääke ensin.
Miten Allervex eroaa kromoglikaatti- ja antihistamiinitipoista?
Allervex annostellaan suljetuille silmille. Allervexin vaikutustapa perustuu perillaa sisältäviin liposomimikrokapseleihin sekä kosteuttavaan hyaluronihappoon. Perilla vähentää histamiinin ja tulehdusvälittäjäaineiden eritystä sidekalvolla ja silmäluomella. Liposomit ja hyaluronihappo kosteuttavat silmää.
Miten Allervex silmäsuihke säilytetään?
Säilytä Allervex silmäsuihke alkuperäisessä pakkauksessaan 2-25 ºC:n lämpötilassa kaukana lämmönlähteistä.
Voiko Allervex silmäsuihketta käyttää silmämeikin ja piilolinssien kanssa?
Silmän allergisen sidekalvotulehduksen aikana ei suositella käyttämään silmämeikkiä tai piilolinssejä. Piilolinssit otetaan pois ennen annostelua. Allervex silmäsuihke ei sotke meikkiä.
Sisältääkö Allervex silmäsuihke eläinperäisiä ainesosia?
Ei.
Voiko Allervex silmäsuihketta käyttää raskauden tai imetyksen aikana?
Allervex silmäsuihketta ei ole tutkittu raskauden tai imetyksen aikana. Kysy lääkärin neuvoa ennen tuotteen käyttämistä.
Kysy meiltä lisää