Eteerisistä öljyistä apua flunssaan

Moni muistaa lapsuudestaan, että kipeä ja flunssainen olo tuli paremmaksi, kun äiti hieroi vahvantuoksuista, paksua voidetta rintaan ja selkään. Sen jälkeen oli helppo nukahtaa lämpimän peiton alle. Voiteen tuoksu rauhoitti ja tuntui hyvältä.

Perinteiset keinot flunssan lievittämiseksi toimivat edelleen. Lepo, höyryhengitys ja C-vitamiinipitoinen mustaviinimarjamehu auttavat hengitystieoireista kärsiviä. Selkään tai rintaan hierottavan voiteen vaikutus perustuu mentoliin ja eteerisiin öljyihin. Eteeriset öljyt on uutettu luonnon raaka-aineista.  Öljyistä vapautuvilla höyryillä on hoitavia vaikutuksia. Esimerkiksi eukalyptuksella on hengitysteitä avaava ja puhdistava vaikutus.

Höyryhengitys lievittää tukkoisuutta ja yskää

Nenän tukkoisuutta tai yskää voi helpottaa höyryhengityksellä. Tutkimuksissa on todettu, että noin 40 asteisen höyryn hengittäminen lyhyissä pätkissä voi helpottaa nenän tukkoisuutta. Pienille lapsille höyryhengityksen voi toteuttaa kylpyhuoneessa, jossa on annettu suihkun valua lämmintä vettä jonkin aikaa. Liian kuumaa vettä tulee välttää höyryhengitystä toteutettaessa jo palovammariskin takia. Halutessaan veteen voi lisätä höyryhengitykseen soveltuvia tippoja, voidetta tai eteeristä öljyä. Eteerisistä öljyistä esimerkiksi piparminttu ja rosmariini soveltuvat flunssaiselle.

Raikas eteeristen öljyjen tuoksu rentouttavaan ja rauhoittavaan hierontaan

Eteerisistä öljyistä tulee muistaa, että ne eivät sovellu käytettäväksi sellaisenaan iholla. Eteerisiä öljyjä sisältävät voiteet ja geelit helpottavat öljyjen käyttöä turvallisesti.

Sniffer tuotesarja sisältää eteerisiä öljyjä voiteena, geelinä ja myös tuoksutyynyinä. Näiden avulla eteerisistä öljyistä voi nauttia rentouttavan hieronnan yhteydessä tai kiinnittämällä öljyjä haihduttavan tuoksutyynyn kätevästi esimerkiksi yöpaitaan tai tyynyliinaan. Sniffer Junior&Baby tuoksugeelissä eteerisiä öljyjä on lisätty sopivasti miellyttävään geelipohjaan, ja tuote soveltuu yli 3 kk ikäisille ja herkkäihoisille.

Sniffer voidetta tai geeliä ei tule levittää limakalvoille, rikkoutuneelle iholle tai sieraimiin, eikä tuoksutyynyä saa asettaa suoraan iholle.

 

 

Raikas eteeristen öljyjen tuoksu rentouttavaan ja rauhoittavaan hierontaan

Tutustu Sniffer tuotesarjaan