Miksi syyliä tulee?

Syylä on papilloomavirusten aiheuttama kovettumanlainen kohollaan oleva ihomuutos. Syyliä esiintyy suurimalla osalla ihmisistä jossain vaiheessa elämää ja useimmiten niitä on jaloissa ja käsissä. Syylät ovat vaarattomia, eivätkä ne muutu ajan myötä pahanlaatuisiksi. Syylät voivat kuitenkin aiheuttaa kipua ja niistä voi olla kosmeettista haittaa.

Tarkkaa tarttumistapaa ei tunneta. yleensä syyläviruksen saa paikasta, jossa liikutaan paljain jaloin, esimerkiksi liikuntasaleista, uimahalleista tai pukuhuoneista. Jalkapohjien syyliä on kahta päätyyppiä: ihosta kohoavia, yksittäisiä syyliä tai sisäänpäin kasvavia pieniä syyliä vierivieressä jopa monen senttimetrin suuruisella alueella.

Käsissä syylät leviävät usein kynsien vieruskudoksiin. Kynsien pureskelu ja kynsivallien nyppiminen edesauttavat kynnenvierussyylien kehittymistä.

Miten syylistä pääsee eroon?

Yleensä syylät häviävät itsekseen ajan kuluessa. Syyliä voidaan myös hoitaa aktiivisesti, varsinkin jos syylät ovat kipeitä tai niitä on runsaasti.

Syylän hoidon tavoitteena on syyläkudoksen poistaminen ja syyläviruksen tuhoaminen. Syylän käsitteleminen hoitotuotteilla saattaa käynnistää elimistön oman vasta-ainetuotannon ja nopeuttaa syylien katoamista. Aloitettaessa hoitoa suojataan syylää ympäröivä terve iho esim. vaseliinilla tai sinkkivoiteella ennen syylän käsittelyä. Hoito kannattaa jatkaa sinnikkäästi, tarvittaessa kuukausia, mutta jos syylän kotihoito ei tehoa, apua voi hakea lääkäriltä. Lääkärin hoitokeinona ovat laser ja pakastaminen eli kryohoito.

 

Wartaway tehoaa syyliin ja hoitaa ne pois nopeasti

Wartaway on tarkoitettu tavallisten kämmenissä ja jalkaterissä esiintyvien syylien hoitoon.

Tutustu tuotteeseen