Eläinpöly ja allergiset silmäoireet

Silmäoireet saattavat olla allergian ainoa tai ensisijainen ilmenemismuoto. Oireita ovat kutina, punoitus ja silmäluomien turvotus. Lisäksi saattaa esiintyä valonarkuutta, lievää rähmimistä ja vetistystä.

Allergisista silmäoireista tavallisin on siitepölyn aiheuttama kausiluonteinen silmän sidekalvontulehdus. Muita oireiden aiheuttajia ovat eläinpöly ja kosmetiikka.

Joka kolmannessa suomalaiskodissa on lemmikki. Eläinallergeeneja on lähes kaikkialla. Niitä on julkisissa tiloissa sekä kulkuvälineissä niin paljon, että herkimmät eläinallergiset voivat saada oireita, vaikka siellä ei olisi allergiaa aiheuttava eläin käynytkään. Allergeenit kulkeutuvat lemmikkien omistajien vaatteiden ja hiusten mukana. Suomalaisista noin 15 prosenttia saa oireita lemmikeistä. Oireet vaihtelevat lievästä allergisesta nuhasta ja silmäoireista vaikeisiin astmaoireisiin.

Silmäsuihkeella helposti apua oireisiin

Helppokäyttöinen ja kliinisesti tutkittu Allervex silmäsuihke lievittää allergisen

sidekalvotulehduksen oireita ja pitää yllä silmien ja silmäluomien kosteutta.

Sen on todettu vähentävän allergisia silmäoireita ja päivittäistä allergialääkkeiden käyttoä.* Allervex silmäsuihke lievittää silmien ärsytystä ja punoitusta, virkistää silmiä ja palauttaa kyynelkalvon tasapainotilan vähentäen silmien kuivuutta.  Allervex silmäsuihke on helppokäyttöinen, eikä silla ole tunnettuja haittavaikutuksia.

*Ariano R. Ophtalmic Lertal spray for seasonal allergic conjunctivitis: an open-label clinical study. In Focus m Year XX,:10,
September 2017.
 

Allervex silmäsuihke

Allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi

Tutustu Allervex silmäsuihkeeseen

 

Allervex tabletit

Elimistön luonnolliseen puolustukseen

Tutustu Allervex tablettiin