Eteerisistä öljyistä apua flunssaan

Moni muistaa lapsuudestaan, että kipeä ja flunssainen olo tuli paremmaksi, kun äiti hieroi vahvantuoksuista, paksua voidetta rintaan ja selkään. Sen jälkeen oli helppo nukahtaa lämpimän peiton alle. Voide helpotti hengittämistä ja tuntui hyvältä.

Perinteiset keinot flunssan lievittämiseksi toimivat edelleen. Lepo, höyryhengitys ja C-vitamiinipitoinen mustaviinimarjamehu auttavat hengitystieoireista kärsiviä. Selkään tai rintaan hierottavan voiteen vaikutus perustuu mentoliin ja eteerisiin öljyihin. Kun voidetta hierotaan iholle, vapautuu öljyjä, joilla on hoitavia vaikutuksia. Eteeriset öljyt on uutettu luonnon raaka-aineista. Esimerkiksi eukalyptuksella on hengitysteitä avaava ja puhdistava vaikutus.

Höyryhengitys lievittää tukkoisuutta ja yskää

Nenän tukkoisuutta tai yskää voi helpottaa myös höyryhengityksellä. Tutkimuksissa on todettu, että noin 40 asteisen höyryn hengittäminen lyhyissä pätkissä voi helpottaa nenän tukkoisuutta. Pienille lapsille höyryhengityksen voi toteuttaa kylpyhuoneessa, jossa on annettu suihkun valua kuumaa vettä jonkin aikaa. Liian kuumaa vettä tulee välttää höyryhengitystä toteutettaessa jo palovammariskin takia. Halutessaan veteen voi lisätä höyryhengitykseen soveltuvia tippoja, voidetta tai eteeristä öljyä. Eteerisistä öljyistä esimerkiksi piparminttu ja rosmariini soveltuvat flunssaiselle.

Eteerisistä öljyistä tulee muistaa, että ne eivät sovellu käytettäväksi sellaisenaan iholla. Hengitettävä höyrykään ei saisi olla liian voimakkaan hajuista, varsinkaan lapsille tarjottuna. Sniffer Junior&Baby on suunniteltu lapsille, yli 3 kuukauden ikäisille vauvoille ja herkkäihoisille.

 

Sniffer Junior & Baby

Haihtuva geeli helpottaa hengittämistä nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Tutustu Sniffer Junior&Babyyn

 

Sniffer Super Rub

Eteerisiä öljyjä sisältävä voide flunssan oireisiin. Avaa tukkoisen nenän.

Tutustu Sniffer Super Rubiin