Toistuviin virtsatieinfektioihin on monia syitä. Näitä voivat olla esimerkiksi sukupuoliyhdyntä, virtsarakon toistuva katetrointi, kulkuesteet virtsateissä (esim. virtsatiekivi, eturauhasen liikakasvu), virtsanjohdinten toimintahäiriö ja huonontunut rakon tyhjeneminen (esim. diabeteksen seurauksena) sekä heikentynyt limakalvojen kosteus (esim. vaihdevuosien takia). Arviolta noin  90% naisista kärsii emättimen kuivuudesta ainakin kerran elämänsä aikana. 

Miksi vaihdevuodet aiheuttavat virtsatieinfektioita?

Vaihdevuosien oireet voivat ilmetä hikoilupuuskina ja mielialan vaihdoksina ja myös limakalvojen kuivuutena. Kuivat limakalvot ovat herkät tulehduksille ja yhdynnät saattavat aiheuttaa kipua ja jopa verenvuotoa. Estrogeeni myös säätelee limakalvojen happamuutta ja estää infektioita. Vaihdevuosina ja niiden jälkeen limakalvot saattavat olla alttiimpia tulehduksille ja tämä saattaa johtaa uusiutuviin virtsatieinfektioihin.  Joskus toistuvien virtsatieinfektioiden taustalla on sukupuoliyhdyntään liittyvä virtsaputken suun hankaus ja bakteerien kulkeutuminen virtsateihin yhdynnän aikana. Vaivaa voi yrittää ehkäistä käymällä vessassa aina ennen ja jälkeen yhdynnän. Emättimen limakalvojen kuivuus haurastuttaa limakalvoja ja voi aiheuttaa myös emätintulehduksia, kutinaa, kirvelyä ja virtsankarkailua.

Virtsatietulehdukseen apua kapselista

TraneMax Forte sisältää vakioidun määrän, 36 mg, A-tyypin PAC-yhdisteitä kapselissa. A-PAC-yhdisteiden lähteenä on korkeasti konsentroitu karpalouute. Tuotteen A-PAC-yhdisteiden määrä on varmistettu käyttämällä mittaukseen tarkoitettua kolorimetristä DMAC-menetelmää.

TraneMax Forte on tarkoitettu E.colin aiheuttamien virtsatietulehdusten hoitoon sekä uusiutuvien virtsatietulehdusten ennaltaehkäisyyn. TraneMax Forte tarjoaa vaihtoehdon toistuville antibioottikuureille.

Virtsatietulehduksen hoidossa TraneMax Forten annostus on 1 kapseli kahdesti päivässä 14 vuorokauden ajan. Virtsatietulehdusten ennaltaehkäisyyn annostellaan 1 kapseli päivässä. Lisäksi on hyvä huolehtia riittävästä nesteen saannista, joka osaltaan huuhtelee bakteereja virtsateistä.

 

TraneMax Forte

PAC-valmiste toistuviin virtsatietulehduksiin.

Tutustu TraneMax Forteen

 

i say: VAGINAL DRYNESS

Intiimialueen luonnollisen kosteuden palautukseen ja ylläpitoon.

  Tutustu i say: VAGINAL DRYNESS geeliin